Kezdőlap » Alkoholos italok » Whisky-k

A KATEGÓRIA TOP TERMÉKEI:
Teeling Whiskey Box - 0,7L
Single Malt whiskey
Teeling Single Malt - Ír whiskey Ez a whiskey teljes mértékben malátázott árpából készült párlatokból lett megalkotva, úgy hogy 1991-es desztillálás is van benne. Öt féle hordós érlelésből lett kikeverve: sherry, portói, madeira, fehér burgundi és cabernet sauvignon. Nem hűtve szűrt, kis mennyiségben kiadott, ír single malt whiskey, amelynek címkéjén az is feltüntetésre kerül, hogy melyik
Ár 12 490 Ft

Teeling Whiskey Box - 0,7L
Készleten
Új

 

Alkoholos italok / Whisky-k

A whisky a világ egyik legnépszerűbb égetett szeszesitala. Whisky vagy whiskey? A válasz igen egyszerű, míg a whisky kifejezés a skót illetve kanadai whisky-k sajátja, addig a whiskey kifejezést az ír és az amerikai márkák írásmódja.
A whisky előállítása sokféleképpen történhet és számos különböző gabonaféléből nyerhető ez a remek ital, melyet a tölgyfahordós érlelés tesz még különlegesebbé és egyedivébbé. A gabonaféléket tekintve beszélhetünk maláta whiskey-ről, illetve gabona whiskey-ről. Attól függően, hogy a whisky alapanyaga mennyi lepárlótól származik, beszélhetünk single grain, single malt, illetve blended whisky-ről. A single grain, illetve a single malt whisky sajátossága, hogy alapanyagukat egyetlen lepárlóhely adja, míg a blended, (kevert) whisky-k esetében a whisky alapját több helyről származó nedűk keveréke alkotja. A kiváló minőségű whisky-k számos országból érkezhetnek, így webáruházunkban is megtalálhatók a skót, az ír, az amerikai, a kanadai és a japán lepárlók kiváló termékei!


OTMxNjJ